Siste nyheter


Øystein Stray Spetalen er oppgradert til æresmedlem i Norges Anti-Tesla Forbund

Postet av Frans-Åge Olsen den 11. november, 2014 kl 21:47

Det har ligget i kortene lenge, men vi kan til glede for mange nå endelig meddele at Øystein Stray Spetalen er oppgradert til æresmedlem i Norges Anti-Tesla Forbund. Leder av NATF, Frans-Åge Olsen, uttalte følgende i pressemeldingen som ble sendt ut i dag:

"Spetalen blir oppgradert til æresmedlem som følge av hans fremragende arbeid med å opplyse befolkningen om hvilken katastrofe Tesla er. Vi er svært fornøyde med å ha en slik allsidig person i forbundet vårt. Han er vår joker, som vi kan dra opp i omtrent hvilken som helst debatt og tilsynelatende komme seirende ut av debatten. Han har en helt spesiell evne til å klare å forkynne mye fakta på kort tid, og når de fleste debattanter ville blitt fullstendig satt ut av kildespørsmål, klarer Spetalen å kontre disse kildeforespørslene med enda mer fakta på en elegant måte slik at ingen merker det. Å unngå kildehenvisninger er selve grunnstenen i Norges Anti-Tesla Forbund, så å få Spetalen eksponert i aviser og ikke minst på TV er helt uvurderlig for oss i NATF."

"Faktum i dag med Tesla, som er en sportsbil, er at det er en bil for familier med god råd. Det er en bil nr 2 eller 3. Det er ingen familier i dag som kjøper Tesla som bil nr 1. De som kjøper Tesla er primært interessert i å slippe å stå i kø i kollektivfeltet."

Øystein Stray Spetalen (fra Aktuelt på NRK)

Vi gratulerer Spetalen med forfremmelsen, og anbefaler alle våre medlemmer om å følge ekstra nøye med på Spetalens debatter da disse er særdeles lærererike. Vi vil spesielt anbefale hans opptreden i Aktuelt på NRK som blir flittig brukt som instruksjonsvideo i debattkurset vi tilbyr våre medlemmer.

"Det er i dag helt umulig å bruke Tesla som nummer én bil. Tesla er en sportsbil, og når man ser hvilken kapasitet den har til folk i baksetet og baggasje så er det helt minimalt."

Øystein Stray Spetalen (fra Aktuelt på NRK)

Blant mange "highlights" i debatten er det kanskje mest imponerende å se hvordan han fullstendig setter Fredrik Hauge ut av spill med hans elegante kommentar om Teslas kapasitet. Kun en veltrent debattant klarer å få frem på en like elegant måte at Tesla har dårligere lastekapasitet enn et vogntog, og har plass til færre passasjerer enn en buss (se sitat over).

Igjen vil vi rette en stor takk Øystein Stray Spetalen for hans fremragende arbeid som NATF ambassadør!


Redegjørelse rundt observasjoner av NATFs leder kjørende i Tesla

Postet av Frans-Åge Olsen den 19. oktober, 2014 kl 20:17

Det har versert rykter om at undertegnede ved flere anlesninger har blitt observert kjørende i Tesla, til tider med et smil om munnen. For å unngå videre spekulasjoner ønsker jeg å legge alle kortene på bordet og forklare meg rundt dette.

Som de fleste kjenner til, har jeg som leder i Norges Anti-Tesla Forbund aldri tidligere satt foten i en elbil, og har passet nøye på å aldri bevege meg nærmere enn 20 meter fra en Tesla. I forrige uke mistet jeg imidlertid status som Elbil-jomfru - for en god sak.

Jeg vil gjøre det klinkende klart at jeg naturligvis ikke frivilig kjører rundt i Tesla. Dette er i forbindelse med et oppdrag i jobben min som leder av NATF. Jeg gikk i forrige uke til anskaffelse av en stygg og miljøskadelig Tesla som jeg skal bruke til å innfiltrere Tesla-miljøet. Dette betyr at jeg de neste 5-årene vil være å finne på diverse Tesla-treff og Superchargere hvor jeg småprater med andre Tesla-eiere og kommer med negative bemerkninger om bilen og hvor misfornøyd jeg er med den. Å høre dette fra en annen "Tesla-eier" vil gjøre et svært sterkt inntrykk, og vi regner med at mange vil bli såret og kvitte seg med djevelskapet.

Igjen vil jeg altså presisere at jeg altså overhode ikke kjører Tesla frivilig. Noen må gjøre drittjobben, og som leder av NATF tar jeg ansvar. Når det gjelder observasjoner av meg med smil rundt munnen i Tesla skyldes det naturlig nok at jeg nettopp hadde fått beskjed om en ny Tesla-brann hvor ikke bare bilen ble totalskadet, men også eieren. De av dere som er observante i trafikken vil nok se at jeg i 99% av tilfellene vil ha tårer rennende nedover kinnet som følge av hvor forferdelig denne bilen er å kjøre.

En gladnyhet, som overhode ikke har noe med anskaffelsen av Tesla å gjøre, er at vi til neste år kan redusere medlemsavgiften med over 80% pga mindre forbruk av drivstoff. Igjen må jeg presisere at dette selvsagt ikke har noe med anskaffelsen av Tesla å gjøre, men heller at vi har effektivisert kjørerutene våre.

Med vennlig hilsen,
Frans-Åge Olsen
Leder NATF


Undersøkelse blant selgere av Tesla på Finn

Postet av Frans-Åge Olsen den 19. oktober, 2014 kl 15:14

NATF har gjennomført en spørreundersøkelse blant selgere av Tesla på Finn.no. 150 personer har deltatt, og resultatet er som følger:

 • 0% selger bilen fordi de er så utrolig fornøyd med den at de vil kjøpe den nyeste utgave.
 • 0% har lagt ut annonse for å teste markedet og heller beholde den om de ikke de blir fornøyd med prisen
 • 0% kommer til å kjøpe Tesla eller annen Elbil igjen
 • 100% har full panikk (slik vi har lest i media)
 • 80% trodde de hadde en bra bil, helt til NATF klarte å overtale de til at de har en dårlig bil.
 • 70% savner å kunne bytte motorolje og registerreim.
 • 20% synes det var irriterende at bilen hadde full tank hver dag uten at de måtte gjøre noe selv.
 • 100% savner small-talken rundt bensinpumpen
 • 70% har innsett at Tesla er en miljøkatastrofe av dimensjoner, og selger utelukkende av miljøhensyn.
 • 200% synes Teslaen sin er en stygg bil.


Finn.no fylles opp av miljøskadelige biler

Postet av Frans-Åge Olsen den 13. oktober, 2014 kl 19:07

De siste dagene har det blitt lagt svært mange Teslaer ut for salg på Finn.no. En undersøkelse gjort av NATF konkluderer med at dette overhode ikke har noe som helst å gjøre med at Tesla nylig presenterte en oppgradert versjon med bla. 4WD.

I undersøkelsen svarte 7 av 10 at årsaken til at bilen var lagt ut for salg var at representanter fra NATF har fått de forstå at Tesla er "en drittbil". 2 av 10 svarte at de savnet å måtte gå ut i kulden for å fylle bensin, mens de resterende 10% ville selge bilen fordi de synes Tesla ikke har informert godt nok om hvor og hvordan du skal skifte motorolje, noe som skapte usikkerhet.

Undertegnede er stolt av arbeidet NATFs medlemmer har lagt ned, og det er ekstra hyggelig å se at resultatene kommer på så kort tid.


Jonas Gahr Støre er nå betalende medlem

Postet av Frans-Åge Olsen den 12. oktober, 2014 kl 21:03

Det har vært mye spekulasjoner da det ble informert på forrige møte at en profilert politiker har blitt medlem i NATF. Vi har nå gleden av å kunne presentere at dette gjelder Jonas Gahr Støre. Vi er svært fornøyde med at han allerede har fått sluppet til på riksdekkende TV:

"Jeg kan love dere at jeg aldri skal kjøpe en Tesla"

Jonas Gahr Støre (fra Partilederdebatt på NRK)

Tesla D-lansering natt til fredag 10.10.14

Postet av Frans-Åge Olsen den 10. oktober, 2014 kl 22:43

Norges Anti-Tesla Forbund har i dag avholdt krisemøte i forbindelse med Teslas lansering i natt. Nyhetene ble nøye gjennomgått, og det ble lagt nye strategier for tiden fremover for hvordan vi best mulig kan fortsatte å spre budskapet vårt til tross for at Tesla fortsetter å snikinnføre nye finesser for å få bilen til høres attraktiv ut for de uopplyste.

Referat fra krisemøte

Som dere er kjent med har salget av Tesla vært elendig de siste månedene – ikke én eneste ny rekord på salgsstatistikkene. Dette tar vi i NATF selvfølgelig en del av æren for. Med natten nylansering er det imidlertid en overveiende fare for at denne trenden kan snu. Derfor er det ekstremt viktig at vi får mobilisert alle våre medlemmer umiddelbart for å hindre dette.

Vårt absolutt viktigste våpen er naturligvis diskusjonsfora og kommentarseksjonene på nettaviser. Største delen av dagens møte ble derfor viet til å oppdatere retningslinjene slik at vi kan fortsette med full kraft å spre budskapet vårt ved hjelp av kommentarer på nettet, spesielt med hensyn til disse nye funksjonene Tesla presenterte i natt. Under følger en liste over argumenter som kan brukes som utgangspunkt i diskusjon, og argumenter som kan brukes mot de nye funksjonene/utgavene, både i miljøperspektiv og generell motstand mot Model S som bil.

 • To motorer betyr enda flere hundre tusener i snylting på engangsavgifter.
 • Bilen er uansett for tung til å brukes på vinterføre, 4WD vil derfor ikke hjelpe.
 • To motorer betyr dobbelt så mye utslipp i produksjon.
 • Nå vil fremhjulene slite enormt på veiene våre, i tillegg til bakhjulene.
 • To motorer betyr at batteriet tømmes dobbelt så fort, med andre ord vil det nesten ikke være mulig å kjøre til butikken og tilbake igjen.
 • Autopilot kan være nyttig, fordi Tesla-eiere er udugelige sjåfører.
 • Autopilot skaper kø og irritasjon fordi bilen nå holder fartsgrensen slavisk. Kø er dårlig for miljøet.

Dette er altså de nye retningslinjene for kommentering på nett. I tillegg oppfordres det naturligvis til å følge de opprinnelige retningslinjene for kommentering.

"Vårt absolutt viktigste våpen er naturligvis diskusjonsfora og kommentarseksjonene på nettaviser."

Norges Anti-Tesla Forbund